Kau Ada Dia

Wednesday, September 30, 2009

Sudah lama ku memendam rasa
Cinta di dalam dada
Namun tidak pernah bersuara
Kerana takut kecewa

Ku tunggu waktu yang lebih baik
Untuk langkah pertama
Jauh dari apa yang ku kira
Hatimu ada yang punya

Di dalam mimpi kita berdua
Mesra bersama dilamun cinta
Oh tetapi kenyataannya aku sedar kau ada dia

Mungkin juga semuanya salah ku
Terlalu mengharapkan cinta
Tapi sepi yang merasuk kalbu
Membawa angan melayang

Di dalam mimpi kita berdua
Mesra bersama dilamun cinta
Oh tetapi kenyataannya aku sedar kau ada dia

Beraya dengan Sony - Raya ketiga

Tuesday, September 29, 2009

Raya ketiga - Pagi2 lagi bonda tercinta dah kejutkan aku ajak pergi rumah sedara2 aku yang kat melaka. Mengantuk bukan kepalang sebab tidur lepas subuh. lepas bersiap, mak aku suruh bawak kereta sendiri sebab takkan nak pergi naik satu kereta je nak naik ramai2. aku paksa sepupu aku drive walaupun dia bukan pemandu yang telah disahkan oleh JPJ. pergi beraye entah berape buah rumah aku sendiri pun dah lupe. tapi yang penting perut aku dah lapar gile asyik makan kuih raya je.

Rumah terakhir ialah rumah tok su. memang tiap2 tahun kalau family aku dtg dia akan masak sedap2.Syukur ke hadrat Illahi, akhirnya aku bertemu dengan nasi yang aku idam2kan. aku orang pertama sampai kat meja dan aku org terakhir berundur dari meja. penuh perut aku macam isi minyak full tank siap melimpah keluar sekali. lepas tu balik rumah sebab ade saudara aku dari klang nak datang rumah.fuhh!!...lega..dalam perjalanan balik aku siap tertidur dalam kereta walapun perjalan hanya memakan masa 10 minit..

Beraya dengan Sony - Raya kedua

Sunday, September 27, 2009

Raya kedua - tidak banyak yang dilakukan selain menonton tv dan menghabiskan laksa serta lemang yang aku bakar semalam. Suku daripada 12 jam pertama pada hari tersebut dihabiskan di lebuhraya untuk perjalanan pulang ke Melaka. Malam pula pergi beraya rumah membe pastu lepak kat Mcd sampai pagi sambil cuba menghantar MMS yang sudah hampir sejam tak boleh nak sent. Selepas itu, pergi pungut membe sepupu kat kampung Portugis(sudah pasti bukan Alfonso D' alburque). Melepak kat Mcd sampai pagi sambil membincangkan perniagaan yang melibatkan jutaan rupiah serta hal ehwal semasa seperti kebodohan Kanye West kat VMA awards,bola sepak,H1N1,perangai Barack Obama,kehilanagn Osama Laden,kejatuhan Adolf Hitler. Aktiviti diselang selikan dengan sesi fotografi. Pukul 4 pagi balik tido..

I just can't let go


title : stolen
band : dashboard confessional

We watch the season pull up its own stakes
And catch the last weekend of the last week
Before the gold and the glimmer have been replaced,
Another sun soaked season fades away

You have stolen my heart

Invitation only, grant farewells
Crush the best one, of the best ones
Clear liquor and cloudy eyed, too early to say goodnight

You have stolen my heart

And from the ballroom floor we are in celebration
One good stretch before our hibernation
Our dreams assured and we all, will sleep well

You have stolen
You have stolen my heart

I watch you spin around in the highest heels
You are the best one, of the best ones
We all look like we feel

You have stolen my
You have stolen my heart

Beraya dengan Sony - Raya pertama



Raya pertama - seperti biase bagi umat muslim seantero dunia kita beramai2 mengerjakan sembahyang raye. Selepas itu ke kubur melawat insan2 yang telah pergi menhadap Illahi. kembali ke rumah dan menjamu selera. Nasi himpit yang aku anyam(ade org prcaye aku tipu ni) malam tadi sudah tersedia di atas meja bersama rendang ayam dan disertai rendang daging. Kuah kacang juga cuba menyibuk di atas meja. Lemang yang aku tgk kene bakar semalam (beli tepi jln) turut mengimarahkan meja bulat tersebut. Minuman yang berbagai warna menjadi penghias, jika disusun pasti boleh menjadi pelangi.

Selepas itu, rutin biasa hari raye. Salam bersalaman dan mengpaw orang2 yg sudah bekerja. Ternyata hasil kutipan tahun ini jauh merosot. Mungkin kesan kegawatan ekonomi global dan virus H1N1 serta kekalahan Manchester City kpd Manchester United mlm sebelumnya. Aktiviti diteruskan dengan melawat sanak saudara sehingga petang. pukul 3 ptg, bdn letih tak berdaya maka masa untuk melelapkan mata dan terlelap sehingga maghrib.ish3...

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI

Thursday, September 17, 2009

Selamat hari raya aidilfitri. maaf zahir dan batin!

Celtic dah beli Arshavin??

Arshavin dilihat memakai jersi Celtic. kontroversi di sebalik perpindahan?

Kepada yang disayangi, bukan mudah melupakannya

Wednesday, September 16, 2009
Andrey Arshavin
Kelab : Arsenal
Warganegara : Russia
Posisi : Penyerang

Besar dan kecil


Dalam satu ekosistem yang lengkap, unsur unsur hayati dan nonhayati akan berhubung secara timbal balik, di mana rantai makanan, aliran tenaga, dan kitaran biogeokimia terzahir.

Aliran tenaga berlaku dalam rantai makanan bermula dari producer dari kelompok tumbuh tumbuhan, kemudianya consumer dari kelas herbivore. Mengikut normality, gabungan rantaian rantaian makanan akan terbentuk satu siratan makanan yang besar, di mana consumer dari kelas carnivore akan merajai kitaran ekosistem.

Kumpulan ini akan terus berinteraksi secara persaingan bagi meneruskan survival. Yang hidup akan terus berkuasa. Yang kalah dalam persaingan akan mati, mereput dan dikitar mengikut kitaran biogeokimia.

Dan aku kira dunia bola sepak juga mematuhi hukum alam yang sama.Kumpulan pasukan yang lemak akan terus menjadi “lauk” kepada kumpulan lebih sedikit berkuasa dan kekal di kelompok bawahan liga.Kumpulan pasukan yang gagah akan terus merajai carta dalam kelompok kelas yang tersendiri.

to my baby, stay strong


Cerita tentang berbual:
insiden pertama

A : helo madam lau, byk paip bocor la kt uma ni, hantar org dtg repair. bil air tinggi la bulan ni.

Madam Lau
: ok. nanti i hantar org datang repair. nanti i nk collect duit sewa sekali. esok i dtg..

selepas sebulan...tiada apa2 yang berlaku..

insiden kedua

Aku : weih, bdk2 ni dah submit assignment. kita bile nak hantar?
B : esok la, aku belum siap lg. hantar sama2 la nt.
Aku : ok. ko wat la dulu..

petang tersebut..

B : sori weih, aku dah antar assignment..
Aku : thanx my fren..

insiden ketiga

masih lagi berbual.....

A : nt dtg la rumah aku, kita buke same2..
B : ok, esok aku dtg uma ko..msk la bes2..
A : ok, untuk kau aku wat yang spesel punye,yang penting kau dtg. aku pn da rindu kat ko ni..
esoknye...

A : weih, nt la kita buke puase same.aku dah kt jb ni..

berbual....

I'll always on your side

Tuesday, September 15, 2009
band : TIPE -X
title : KAMU NGGA SENDIRIAN

Bila ku tak disini
Tetaplah kau bernyanyi
Dan bila ku tlah pergi
Kenanglah yang terjadi

Pastikan padaku bahwa kamu
Kan baik-baik saja
Karna disetiap mimpiku
Pasti slalu ada kamu

Dengarkan dan rasakan
Lagu yang kuciptakan untukmu
Walau mungkin terdengar gak merdu
Tapi hanya untukmu

Kita pernah bersama disini
Lalui hari penuh warna warni
Meski tak seindah pelangi
Tapi kita pernah bermimpi

Percayalah padaku
Meski digelap malam
Kamu ngga sendirian
Dan semua bintang yang kutinggalkan
Temani kau sampai akhir malam

Mungkin ini hanya sementara
Mungkin juga untuk selamanya
Tapi nanti jika kukembali
Kau harus ada disini

Hush little baby don't you cry, everything gonna be alright


Masalah??..perkara normal dalam hidup manusia. Kalau masalah hanya melibatkan benda, mungkin ia tak akan memberikan masalah sekiranya masih boleh diselesaikan. Tetapi jika melibatkan manusia lain, ini baru betul masalah. Walaupun kadangkala masalah itu boleh diselesaikan, namun ia masih boleh kesan terhadap diri kita. Ada manusia yang mudah untuk menyelesaikan masalah tetapi sukar nak lupakan masalah tersebut. Lebih2 lagi yang melibatkan emosi. Perasaan serba salah, serba tak kena, serba serbi semua pasti akan menghantui diri. Tetapi ini semua perasaan dan yang mengawal perasaan itu adalah manusia itu sendiri.

Bagaimana pula dengan orang yang terlibat pula?. Bagi aku penyelesaian yang terbaik ialah sama2 tolak ansur dan jangan ikutkan emosi sangat. Kalau diikutkan emosi, sampai bila2 masalah takkan selesai. sebaik2nya 'forgive and forget'. Kadang2 kita terpaksa korbankan sesuatu untuk menyelesaikan masalah. Jika pengorbanan bermaksud menyelesaikan masalah kita pada waktu itu, dan itu saja pilihan yang ada terpaksalah kita ambil.Walaupun pahit untuk ditelan. Perkara yang sudah berlaku tak boleh diubah lagi, sejarah tak boleh diubah tetapi masa depan boleh diubah. Semuanya boleh dijadikan pengalaman hidup untuk kita tempuh masa2 yang akan datang.

i'd give up

Monday, September 14, 2009

title: iris
band : Goo goo dolls

And I´d give up forever to touch you
Cause I know that you feel me somehow
You´re the closest to heaven that I´ll ever be
And I don´t wanna go home right now

And all I can taste in this moment
And all I can breathe is your life
And sooner or later it´s over
I just don´t wanna miss you tonight

And I don´t want the world to see me
´Cause I don´t think that they´d understand
When everything´s made to be broken
I just want you to know who I am

And you can´t fight the tears that ain´t coming
Or the moments of truth in your lies
When everything feels like the movies
And you bleed just to know you´re alive.

Kisah saya dan segelas Teh tarik

Sunday, September 13, 2009
arsenal untuk selamanya

Tepat jam 9.45 malam, aku terus ajak membe2 aku pegi mamak. malam ni ade match yang aku nantikan. Arsenal menentang Manshitter City. Motif utama aku nak tangok adebayor kene booo..
Sampai kat mamak tu aku terus cari meja paling strategik untuk menikmati aksi2 terbaik. Teh tarik yang aku pesan pun dah sampai ngam2 match pun nak mula. Separuh masa pertama gawang Arsenal bocor akibat gol sendiri yang menarik dari penjaga gol Arsenal. Separuh masa kedua Arsenal menjaringkan gol penyamaan yang ternyata memberi sinar aku nak tengok Manshitter City kalah. tapi malangnya gawang Arsenal terus bocor dan bocor. akhirnya kalah 4-2.

Kalah atau menang adat perlawanan. Tapi yang menyakitkan hati aku tengok kelibat monyet hitam bernama adebayor. mula2 die pijak kaki kapten aku(cesc Fabregas), pastu dia pijak kepala striker aku( van Persie). Paling aku tak puas hati dia lari satu padang pegi cari depan tempat duduk penyokong2 arsenal sambil mendepakan dada dengan muka bongkak dan takbur. Kalau aku ade kat situ aku dah cabut kerusi baling kat dia mcm selangor lawan kelantan dulu. habis je match tu aku terus teguk teh tarik sampai habis. Tiba2 aku dapat sms dari Niz(kazen aku) ..."terasa kehilangan adebayor?haha.ayam eh?...hmmmphhh....

Saya benci dia

syaitan adebayor yang tak mengenang budi

i feel so empty+kosong

Friday, September 11, 2009

-empty.kosong-
sila isikan tempat kosong

You stole the sun straight from my heart


Your Love Alone Is Not Enough
Artist(Band):Manic Street Preachers(Ft.Nina Persson (The Cardigans))


Your love alone - is not enough not enough not enough
When times get tough they get tough they get tough they get tough

Trade all your heroes in for ghosts in for ghosts in for ghosts
They're always the one's that love you most love you most love you most

Your love alone - is not enough not enough not enough
It's what you felt it's what you said what you said what you said

You said the sky would fall on you fall on you fall on you
Through all the pain your eyes stayed Blue baby Blue

But your love alone won't save the world
You knew the secret of the universe
Despite it all you made it worse
It left you lonely it left you cursed

You stole the sun straight from my heart from my heart from heart
With no excuses just fell apart fell apart fell apart

No you won't make a mess of me mess of me mess of me
For you're as blind as a man can be man can be man can be

I could have seen for miles and miles
I could have made you feel alive
I could have placed us in exile
I could have shown you how to cry

Your love alone is not enough
Your love alone is not enough

La la la la la la la
I could have shown you
I said how to cry

Your love alone is not enough
Your love alone

i.m better off from my own

Thursday, September 10, 2009
Lately,there is many setbacks in my life. Things seems not came out what exactly i want it to be. Maybe this is what we call DUGAAN. I'm just keep thinking what i do wrong or maybe i have to muhasabah myself and reflect on things that i've done... sigh...




video

H1N1-adaptasi dari V for Vendetta?

Sunday, September 6, 2009


V for Vendetta menceritakan zaman sbelum dan selepas kejatuhan kerajaan british. Salah satu punca kejatuhan tersebut ialah virus membunuh yang menular dengan pantas dan membunuh rakyat-rakyat british. Sebenarnya virus tersebut ialah ciptaan syarikat yang bernama Norsefire yang diketuai Adam Sutler. Apabila semakin ramai yang menjadi korban virus tersebut, ketika ini la si jahanam Adam Sutler tu keluarkan penawar untuk virus tu dan menyelamatkan banyak nyawa. kirasi Adam ni jadi hero la. Lepas tu, dia menang pilihanraya dan jadi High chancellor kat british dan merupakan manusia paling berkuasa mase tu. V merupakan 'tikus makmal' ketika Norsefire cipta virus ni. Eksperimen tu membuatkan dia menjadi lebih hebat dan kuat. Sebab tak puas hati jadi tikus makmal, dia balas dendam dgn menjatuhkan kerjaan yang dicipta Norsefire ni. kire tikus makmal berubah jadi freedom fighter la. korang try la tgk movie ni.bes gak laa..

Apa yag aku cuba sampaikan bukan sinopsis cerita ni,tapi aku nak korang fikirkan apa yang sedang berlaku ketika manusia semakin resah dan gelisah dengan selesema babi ni. Cuba korang fikirkan virus ni datang dari mane??..dari benua amerika tu. dan sekarang sape yang paling sibuk sekali mencari penawar tu..AMERIKA la jawapannya..apa akan terjadi kepada negara-negara yang sedang dilanda virus ni jika amerika jumpa penawar tu?..mesti la negara2 ni berpaling ke amerika dan 'tunduk' menyokong amerika kerana dia ada penawar yang manusia cari tak jumpa2 sampai sekarang ni..ni cuba pandangan aku tapi cuba korang fikirkan..

"Only when you have no fear you are free" - V

aku rindu korang


Sebelum aku membebel lagi, aku nak gelak dulu...hahahahahaha...(xde motif pun sebenarnye)hmmm. Agaknye dah lame jugak la aku x post entri kat blog ni. korang boleh check sendri la paling last tu bile..kalau korang rajin..sebenarnye aku takde idea nak tulis kat entri. cuma sementara menunggu imsak..aku membebel la dulu.

sedar tak sedar dah puase pun dah separuh perjalanan, syukur puase aku semua penuh..hmm..mata pun dah macam nk tertutup ni...jeles plak tengok membe aku berdengkur mcm raksasae x cukup tido..SELAMAT BERPUASA!

ku terpaksa mengundurkan diriku,demi cinta kau dan dia


Masih ingatkah dikau kita bercanda
Di malam itu hanya kita berdua
Masih ingatkah dikau bintang tersenyum mesra
Melihat tingkah laku kita
Masih ingatkah dikau kita berdansa
Mengikut rentak dan irama
Masih ingatkah dikau kita bercengkerama
Ditemani pelangi indah

Tapi itu semua
Tak pernah kekal lama
Pergi jua kau akhirnya
Ku terpaksa mengundurkan diriku
Demi cinta dikau dan dia

Masih ingatkah dikau kita bercanda
Di malam itu hanya kita berdua
Masih ingatkah dikau bintang tersenyum mesra
Melihat tingkah laku kita

Bercanda di malam indah
Bercanda di malam indah...