Donno what to do = tak tahu apa nak buat

Monday, July 27, 2009
Isnin, perkara rutin yang akan dilakukan setiap pagi ialah pergi ke kelas. Pagi ni aku cergas lebih dari biasa. Mungkin dapat tidur yang sempurna. Mimpi apa malam tadi akupun tak ingat..(hahaha). kalau tak memang liat nak tidur. Kelas pertama pagi ini ialah Matematik Kej. 4. Kelas ni kadang-kadang menarik, kadang-kadang bosan gaban. Masuk je dalam kelas, aku dapat rasakan ada sesuatu yang tak kena. Ade pensyarah lain kat depan.Pehal ni?..aku salah kelas ke?..rupa-rupanya pensyarah tu yang salah masuk..fuhh...

kelas dimulakan dengan quiz, senang je..hahahaha. tiba-tiba aku rase panas. Mula-mula ingatkan sebab adrenalin aku tengah memecut laju, rupa-rupanya air cond rosak. Panas beb..kalau orang yang berjisim kecil macam aku pun berpeluh. Apatah lagi insan-insan yang berjisim besar. Bertakung..

Lepas je sejam setengah kelas, aku da mula mengantuk. Mungkin disebabkan kekurangan oksigen disebabkan air cond rosak dan kapasiti kelas yang melebihi kadar yang sepatutnya..macam bait dari puisi ni..

He saw an old man
gasping for air
And a baby barely able to breathe
In a crowded morning clinic


A,Samad Said, The Dead Crow

Semakin lama aku dalam kelas, semakin embuatkan aku nak keluar. Keingininan nak keluar tu berkadar langsung dengan masa aku dalam kelas. Macam buat laporan ujikaji makmal lak..hahaha..

KANGEN BAND - kembali pulang

Bintang terlihat terang
Saat dirimu datang
Cinta yang dulu hilang
Kini kembali pulang

Lihatlah dia mulai bernyanyi
Coba merangkai mimpi
Cinta yang dulu pergi
Kini datang kembali

*
Wajahmu mengingatkanku
Dengan kekasihku dulu
Wajahmu mengingatkanku
Dengan masa laluku

Reff:
Kekasih yang dulu hilang
Kini dia telah kembali pulang
Akan kubawa dia terbang
Damai bersama bintang
Kekasih yang dulu hilang
Kini dia telah kembali pulang
Betapa senang kudendangkan
Dan takkan kulepaskan

FAMILY DAY '09

Friday, July 24, 2009
kering sunga ni kalau ijal terjun skali


kenape semua pandang tempat lain??


sape la yang jadi mangsa tu...



Minggu lepas merupakan weekend yang paling hampas untuk aku. Pertama, yang paling aku sedih ialah tak dapat join Family Day. Kedua, minggu lepas merupakan minggu yang paling bosan dalam hidup aku. aku merasakan tempoh 24 jam dalam sehari seperti 365 hari setahun..

Pagi sabtu, aku bangun seperti biasa. Kemas tempat tidur terus baca berita2 terkini (ofcoslah aku utamakan berita sukan). Rumah sewa yang sepatutnya ada 10 orang tapi tinggal 4 orang. Tiba2 keluar suare Pete Doherty..owhh...handphone aku berbunyi. Tertera nama Angah Poyo(sepupu aku) kat handphone. Macam biasa lah, mesti dia nak membebel dulu. Lepas tu dia tanya besday aku bila. Aku pon jawab tanpa memikirkan apa2. Bila dah end call, baru la aku ingat tu soalan kuiz family day. Alamak!!!..mampus Abg Naz marah nanti(ni pun sepupu aku gak). Lepas tu, handphone aku berbunyi lagi. Tanya soalan yang sama jugak. Tapi, aku dah tak bagi jawapan lagi. Kalau aku bagi pun, aku bagi yang salah (hehehe...).

Tetapi, aku nak sangat ada dengan semua saudara2 aku kat sana. comfirm seronok giler!. Tapi. nak buat macam mana. Aku duduk kat tempat terpencil ni, lagipun kalau aku ikut sekali menyusahkan diorang semua pula nanti. Mesti kena balik rumah awal, sebab aku kena naik bas plak nak balik Batu Pahat. Malam dah takde bas lagi... Bosannya duduk rumah sorang2.....
Wednesday, July 22, 2009
video

Nasi

'Kalau awal-awal dulu kau ckp, mungkin keadaan tak macam sekarang' kata gadis tersebut. Lalu, aku membalas ' aku bkn tak nak cakap, cuma....'.

Tiba-tiba, kedengaran lagu rock kapak. Aku ingatkan soundtrack mimpi aku, rupanya lagu dari speaker desktop nizam. Baru gua nak layan mimpi jiwang2 tadi. Tak sempat aku nak habiskan ayat, speaker nizam dah kejut aku...ceh...

Aku mengorak langkah naik ke tingkat atas, tingkat terletaknya bilik aku yang tesergam indah. Wlaupun bilik aku kat atas, tapi aku suke tido kat bawah. Lagi bes sebab ade kipas siling yang besar kat atas kepala. Sambung balik, masuk je bilik aku terus hidupkan laptop yang berwarne silver tu. Pantas je tangan aku capai tetikus yang comel ade stiker aku tampal sem lepas. Lepas je laptop aku da ready, aku mengupdatekan diri dengan membaca thesun.co.uk. Sambil aku godam2 the sun tuh, terlihat wajah adebayor seraya dalam hati aku berkata ''bagus pun monyet hitam ni dah keluar dari arsenal,bukan bagus pun...''

Dah selesai aku updatekan otak aku ni, aku terus mencapai tuala aku yang bau dia agak menyenangkan hati. Sedang aku tengah sedap tonyoh2 gigi aku dengan berus, tiba2 kuar lagu madu tiga yang P. Ramlee nyanyi tuh. Peh...terasa seperti di alam 60'an..ape lagi, aku pon sing along la skali..Selesai je aku mandi, aku terus masuk bilik carik baju. Ikutkan nak mandi lama lagi. Tapi budak2 ni da bising2 nak mandi. Kacau daun betul...

Sebenarnye, tujuan asal aku tulis entri ni nak bagitahu aku baru belajar masak nasi tadi. Kalau orang tua2, dorang cakap tanak nasi. Tapi aku masih muda..Kejap lagi aku nak tengok apa yang bakal terjadi dengan beras cap rambutan yang aku basuh tadi dengan penuh kasih-sayang...

paintball heroes!

Monday, July 20, 2009
yang tu aku sedang beraksi


gaya je lebih ni..tapi kalah gak


nama tempat paintball ni..


sudah lame au tak menulis dalam blog ini. jadi, ada masa terluang ini, aku nak cerita pasal aktiviti aku masa cuti. selepas aku balik dari kedah, minggu berikutnya sepupu aku bertunang. selepas majlis semua selesai, waktu terluang di waktu petang dimanfaatkan sepenuhnya. kebetulan abg saudara aku ajak main paintball kat tempat dia. tanpa membuang masa aku dengan saudara-saudara aku yg lain bergerak ke kuala selangor. tapak paintball tersebut terletak di belakang stadium kuala selangor. selepas siap semua perlatan, maka bermulalah perang. pasukan yang menang sudah tentu pasukan aku(hahahaha). malahan aku tak pernah ditembak walau sekali pun. mungkin berkat aku main counter-strike tiap-tiap hari. nasihat aku, kalau korang tak nak sakit main paintball, berlatih dulu main counter-strike kat uma...hahahaha

KEMBALI - ROMANCESA



Dia masih dalam mimpiku
Membuatku termanggu
Memikir masa lalu
Kerana emosiku aku meninggalkanmu
Di saat waktu itu kita berlagu

Dia menyinari hidupku
Bagaikan matahari
Menyuluh siang hari
Tetapi kini hanya
Tinggal gelita saja di dalam hidupku selalu....uuuuu

Malam pun setia menemani aku
Menyesali semua yang ku laku
Tidak sengaja aku meluka hatimu
Ku selalu merindumu....

AKu coba untuk kembali menemani dirimu
kedua kali
Bahagikanmu disampingku
Doa aku kepadamu
dapat kembali harungi cinta yang indah ini